319306
No cover
Book
In basket
Treść: Tarasiuk Mateusz: Historia grochówki wojskowej s. 6-21; Dwojewska Iwona: Po turecku, po staropolsku, z bromem, czyli fakty i mity o kawie w wojsku s. 22-35; Lenard Błażej: Na wojnie i w czasie pokoju od X do XVI w. s. 36-49; Tarasiuk Mateusz: Żywienie żołnierzy w czasach Stefana Batorego, czyli jak jedzono na terytorium wroga s. 50-59; Pastorek Anna: Suszona ryba, piwo i kasza. Co jedli i pili marynarze w czasach bitwy pod Oliwą? s. 60-71; Dąb-Kostrzewska Anna: Francja (nie do końca) elegancja. Kulinarne potyczki Napoleona s. 72-83; Napielski Mateusz: Wielka improwizacja. Wyżywienie powstańców styczniowych 1863-1864 s. 84-93; Pastorek Anna: Aby żołnierz czuł się jak w domu - żywienie "Błękitnej Armii" gen. Józefa Hallera s. 94-105; Dąb-Kostrzewska Anna: Wielki świat w małym domku. Kasyna wojskowe w dwudziestoleciu międzywojennym s. 106-115; Tarasiuk Mateusz: Czy da się huczniej? O polityczno-wojskowych przyjęciach elit s. 116-129; Leszkowicz Tomasz: "Kuchni nie oddaliśmy". Żywienie Wojska Polskiego w okresie przedwojennym i we wrześniu 1939 r. s. 130-147; Matuszak Jacek Zygmunt: Powstańcza kuchnia s. 148-163; Leszkowicz Tomasz: Corned beef i swinaja tuszonka. Żywienie na froncie wschodnim i zachodnim s. 164-187; Dwojewska Iwona: Folklor nie tylko na talerzu - w dobie ludowego Wojska Polskiego s. 188-205; Matuszak Jacek Zygmunt: Kulinarne smaki misji zagranicznych s. 206-219; Dąb-Kostrzewska Anna: Podwodna pizza, czyli jak nakarmić wilka morskiego s. 220-227; Bębnowicz Aleksandra: Dieta współczesnego żołnierza s. 228-238
Notes:
Summary, etc.
Treść: Tarasiuk Mateusz: Historia grochówki wojskowej s. 6-21; Dwojewska Iwona: Po turecku, po staropolsku, z bromem, czyli fakty i mity o kawie w wojsku s. 22-35; Lenard Błażej: Na wojnie i w czasie pokoju od X do XVI w. s. 36-49; Tarasiuk Mateusz: Żywienie żołnierzy w czasach Stefana Batorego, czyli jak jedzono na terytorium wroga s. 50-59; Pastorek Anna: Suszona ryba, piwo i kasza. Co jedli i pili marynarze w czasach bitwy pod Oliwą? s. 60-71; Dąb-Kostrzewska Anna: Francja (nie do końca) elegancja. Kulinarne potyczki Napoleona s. 72-83; Napielski Mateusz: Wielka improwizacja. Wyżywienie powstańców styczniowych 1863-1864 s. 84-93; Pastorek Anna: Aby żołnierz czuł się jak w domu - żywienie "Błękitnej Armii" gen. Józefa Hallera s. 94-105; Dąb-Kostrzewska Anna: Wielki świat w małym domku. Kasyna wojskowe w dwudziestoleciu międzywojennym s. 106-115; Tarasiuk Mateusz: Czy da się huczniej? O polityczno-wojskowych przyjęciach elit s. 116-129; Leszkowicz Tomasz: "Kuchni nie oddaliśmy". Żywienie Wojska Polskiego w okresie przedwojennym i we wrześniu 1939 r. s. 130-147; Matuszak Jacek Zygmunt: Powstańcza kuchnia s. 148-163; Leszkowicz Tomasz: Corned beef i swinaja tuszonka. Żywienie na froncie wschodnim i zachodnim s. 164-187; Dwojewska Iwona: Folklor nie tylko na talerzu - w dobie ludowego Wojska Polskiego s. 188-205; Matuszak Jacek Zygmunt: Kulinarne smaki misji zagranicznych s. 206-219; Dąb-Kostrzewska Anna: Podwodna pizza, czyli jak nakarmić wilka morskiego s. 220-227; Bębnowicz Aleksandra: Dieta współczesnego żołnierza s. 228-238
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again