319374
Brak okładki
Książka
W koszyku
Z treści: Kokoszko Maciej, Jagusiak Krzysztof, Dybała Jolanta: Kilka uwag o diecie spartańskiej, czyli O wiarygodności Plutarcha z Cheronei s. 13-26; Jaroszyński Adam: Co jadał robotnik w Cesarstwie Rzymskim? Zarobki i ceny żywności w edykcie Dioklecjana z 301 r. s. 27-42; Rzeźnicka Zofia: Procedury dietetyczne w kuracji gorączki ciągłej (sýnochos pyretós) na podstawie wybranych traktatów medycznych antyku i wczesnego Bizancjum s. 43-55; Srogosz Tadeusz: Dieta w czasie pokoju i na wojnie żołnierzy armii koronnej i litewskiej w XVII w. s. 57-74; Pastuszewski Stefan: Reguły i zwyczaje żywieniowe staroobrzędowców s. 75-85; Płonka-Syroka Bożena: Kuchnia mieszczańska na ziemiach polskich w XIX w. s. 87-110; Kita Jarosław: Diety lecznicze w dziewiętnastowiecznych polskich uzdrowiskach s. 111-126; Marek Anna: Żywienie chorych w szpitalach Królestwa Polskiego na przełomie XIX i XX w. s. 127-139; Trojanowska Anna: Żywienie w ośrodkach karnych i poprawczych w Królestwie Polskim w XIX i w początkach XX w. s. 141-156; Paciorek Magdalena: Kuchnia chłopska, czyli O żywieniu się ludu wiejskiego na ziemiach polskich na przełomie XIX i XX w. w opinii ówczesnych doniesień prasowych s. 157-176
Strefa uwag:
Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca
Z treści: Kokoszko Maciej, Jagusiak Krzysztof, Dybała Jolanta: Kilka uwag o diecie spartańskiej, czyli O wiarygodności Plutarcha z Cheronei s. 13-26; Jaroszyński Adam: Co jadał robotnik w Cesarstwie Rzymskim? Zarobki i ceny żywności w edykcie Dioklecjana z 301 r. s. 27-42; Rzeźnicka Zofia: Procedury dietetyczne w kuracji gorączki ciągłej (sýnochos pyretós) na podstawie wybranych traktatów medycznych antyku i wczesnego Bizancjum s. 43-55; Srogosz Tadeusz: Dieta w czasie pokoju i na wojnie żołnierzy armii koronnej i litewskiej w XVII w. s. 57-74; Pastuszewski Stefan: Reguły i zwyczaje żywieniowe staroobrzędowców s. 75-85; Płonka-Syroka Bożena: Kuchnia mieszczańska na ziemiach polskich w XIX w. s. 87-110; Kita Jarosław: Diety lecznicze w dziewiętnastowiecznych polskich uzdrowiskach s. 111-126; Marek Anna: Żywienie chorych w szpitalach Królestwa Polskiego na przełomie XIX i XX w. s. 127-139; Trojanowska Anna: Żywienie w ośrodkach karnych i poprawczych w Królestwie Polskim w XIX i w początkach XX w. s. 141-156; Paciorek Magdalena: Kuchnia chłopska, czyli O żywieniu się ludu wiejskiego na ziemiach polskich na przełomie XIX i XX w. w opinii ówczesnych doniesień prasowych s. 157-176
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej