319374
Brak okładki
Książka
W koszyku
Z treści: Paczkowski Mieczysław C.: Ryby w diecie starożytnych mnichów chrześcijańskich s. 21-45; Odrzywolska Anna: Upodobania smakowe szlachty polskiej w XVI w. s. 47-62; Syroka Andrzej, Płonka-Syroka Bożena: Problematyka odżywiania i głodu i jej konteksty w kalendarzach śląskich z XVII i XVIII stulecia (1615-1786) s. 63-100; Kostrzewska Ewelina Maria: Miłość na widelcu. Kuchnia w rodzinach ziemiańskich Królestwa Polskiego na przełomie XIX i XX w. s. 101-113; Szlagowska Aleksandra: Dieta dziewcząt w poradnikach wychowania z XIX i pocz. XX w. s. 115-127; Wysokiński Paweł: Pożywienie ludności wiejskiej na dawnych ziemiach polskich w opiniach badaczy s. 129-144; Napierała Anita: Post i kuracja głodem w zaleceniach żywieniowych przyrodolecznictwa od końca XIX do połowy XX w. s. 145-157; Brzegowy Paweł: Kilka uwag o leczeniu dietetycznym w uzdrowiskach galicyjskich s. 159-173; Łuczyński Romuald M.: Wyżywienie kuracjuszy w uzdrowiskach polskich Sudetów Zachodnich po II wojnie światowej (1945-1966) s. 175-195; Ślesak Barbara, Smiatacz Monika, Ślesak Edward: Antyżywieniowe składniki produktów spożywczych - przykłady z historii i stan obecny s. 277-286; Wdowiak Lilianna: Dieta w Dar al-Manasir w Nubii. [XVIII-XXI w.] s. 287-304
Strefa uwag:
Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca
Z treści: Paczkowski Mieczysław C.: Ryby w diecie starożytnych mnichów chrześcijańskich s. 21-45; Odrzywolska Anna: Upodobania smakowe szlachty polskiej w XVI w. s. 47-62; Syroka Andrzej, Płonka-Syroka Bożena: Problematyka odżywiania i głodu i jej konteksty w kalendarzach śląskich z XVII i XVIII stulecia (1615-1786) s. 63-100; Kostrzewska Ewelina Maria: Miłość na widelcu. Kuchnia w rodzinach ziemiańskich Królestwa Polskiego na przełomie XIX i XX w. s. 101-113; Szlagowska Aleksandra: Dieta dziewcząt w poradnikach wychowania z XIX i pocz. XX w. s. 115-127; Wysokiński Paweł: Pożywienie ludności wiejskiej na dawnych ziemiach polskich w opiniach badaczy s. 129-144; Napierała Anita: Post i kuracja głodem w zaleceniach żywieniowych przyrodolecznictwa od końca XIX do połowy XX w. s. 145-157; Brzegowy Paweł: Kilka uwag o leczeniu dietetycznym w uzdrowiskach galicyjskich s. 159-173; Łuczyński Romuald M.: Wyżywienie kuracjuszy w uzdrowiskach polskich Sudetów Zachodnich po II wojnie światowej (1945-1966) s. 175-195; Ślesak Barbara, Smiatacz Monika, Ślesak Edward: Antyżywieniowe składniki produktów spożywczych - przykłady z historii i stan obecny s. 277-286; Wdowiak Lilianna: Dieta w Dar al-Manasir w Nubii. [XVIII-XXI w.] s. 287-304
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej